Waarop letten bij de aanschaf van de puppy?

Het kopen van een pup is natuurlijk voor ontzettend veel mensen een leuke en belangrijke aankoop. Daarom is het helemaal niet zo onverstandig om van te voren goed onderzoek te doen. Een pup kopen waar op letten? Dat is een vraag die veel mensen die zich afvragen als ze voor de eerste keer gaan kijken voor een pup.

Voor veel mensen is het dan ook moeilijk om hun enthousiasme een beetje een bedwang te houden en vooral kritisch proberen te blijven. Een pup kopen bij een goede fokker is natuurlijk iets wat we allemaal willen, maar helaas gebeurt dat niet altijd.

Let op deze belangrijke punten

Let ten eerste op de omgeving waar de hond woont. Is het huis schoon en ruikt het niet naar ontlasting of andere nare geurtjes, dan is dit vaak al een indicatie dat de fokker veel waarde hecht aan een hygiënische omgeving.

Daarnaast is het ook belangrijk dat het nest goed schoon is. Als een nest goed schoon is, betekent dat de fokker goed voor het nestje én de ouders past. Goede verzorgde honden zijn immers ook gezonde honden!

Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk te luisteren naar de fokker. Wordt er bijvoorbeeld op jaarlijkse basis gefokt of zoveel mogelijk binnen een jaar. Nestjes waar veel op gefokt wordt, kunnen bepaalde ziektes of erfelijke aandoeningen overnemen of sneller vatbaarder hiervoor zijn.